header

Blev erbjuden fast jobb efter att ha vunnit Business Law Challenge

En CV-ansökan, en intervju och ett arbetsprov är oftast den normala vägen till ett nytt jobb. Men inte på Lindahl. Där kan man även få jobb genom att vinna Business Law Challenge. Vinnaren Victor Wodlén har en termin kvar i skolan men har redan signat kontrakt som biträdande jurist på Lindahl från och med nästa vår.

Av Janneke Wackerberg

Victor Wodlén pluggar Juristprogrammet på Göteborgs Universitet men har hunnit med att få en hel del arbetslivserfarenhet inom juridiken redan. I somras jobbade han som biträdande jurist inom kapital- marknad på Lindahls kontor i Stockholm. Förra året sommarjobbade han på Microsoft och fick därefter testa sina juridiska kunskaper under en månad på Lindahlskontoret i Göteborg. Varför Victor, som bara är 24 år, har fått testa på allt detta beror på att han kammade hem segern i Business Law Challenge.
– Genom tävlingen får vi se studenterna in action och vi tror mycket på att hitta dem vi vill anställa den vägen, säger Josefine Bohlin, HR Manager på Lindahl.

Business Law Challenge är Sveriges största tävling inom affärsjuridik. Under ett par intensiva dagar får studenter visa vad de går får. Victor Wodlén vann alltså 2012 och man kan väl säga att han vann mer än bara äran.
– Det var många byråer som kontaktade mig och ville ha mig efter att jag vunnit, sedan fick jag förstås fantastiska priser i form av internships på Microsoft och Lindahl. Att jag dessutom nu är den första i klassen som spikat ett jobb efter examen känns verkligen jättekul, säger Victor.

På Microsoft var Victor med och tog fram appen ”Juridikkollen”. Han koncentrerade sig också mycket på avtalsrätt, där licensera ut paket, exempelvis Office-paket, ingick i hans arbetsuppgifter. På ett stort företag som Microsoft handlar det för en bolagsjurist mycket om att identifiera problem och prioritera.
– Det var jättekul men å andra sidan ganska standardiserat, det var mer affärsjuridik än ren juridik.

Under de fyra veckorna på Lindahl i Göteborg fick han arbeta med i princip all juridik som ett företag stöter på. Allt från skattefrågor till avtal med anställda. Han ingick i kompetensgruppen ”tvistlösning och process” men eftersom han var den ende notarien under den perioden fick han testa på mycket annat.
– Det var tillslut själva arbetsmetoderna och stämningen på företaget som gjorde att jag gärna ville söka jobb där. Det är verkligen ett jättetrevligt kontor så visst blev jag superglad när jag blev erbjuden ett jobb.

Hur stor roll spelade Business Law Challenge inför Victors jobberbjudande?
– Allt! Det var där vi såg vad Victor går för. Sedan lärde vi känna honom under förra sommaren och insåg att vi ville ha kvar honom. Han är den första vi signar kontrakt med ett år i förväg, säger Josefine.

Business Law Challenge
Business Law Challenge består av två lokala deltävlingar och en final i Stockholm. I varje tävlingsmoment får ni som tävlande delta i ett seminarium där jurister från Lindahl lär ut delar av det affärsjuridiska hantverket. Sedan är det dags för er att tävla genom att tillämpa kunskaperna ni erhållit från seminariet på ett fiktivt men mycket verklighetstroget affärsjuridiskt case. Ni kommer inte att behöva någon lagbok eller doktrin, utan allt är ett prov på er skicklighet som affärsjuridisk rådgivare. Därför består även juryn av verkliga klienter från näringslivet. Priset är fyra veckors betalt internship på Microsoft samt fyra veckors betald sommarnotarietjänst på Lindahl.

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: