styleheader

10 Rules of Style

Den brittiska stilikonen Jeremy Hackett delar med sig av de 10 skräddarsydda modebudorden.

1. Din klocka ska matcha det du har på dig. Se till att du inte blandar metaller utan bär silver med silver och guld med guld. Det är ett simpelt tips men det finns många som begår det misstaget.

2. Investera i en marinblå jacka, den är det absolut mest värdefulla i en mans garderob.

3. Bär endast manschettknappar till skjortor med dubbel manchett. Annars är det en onödig utsmyckning.

4. Bär långa strumpor under en kostym! Det är inte attraktivt att se en mans håriga vader när han sätter sig ner och byxorna åker upp. Italienarna har strumpor upp till knäna.

5. Köp alltid bra skor. Har du spenderat en förmögenhet på en kostym och sedan köper ett par billiga skor förstör du det hela. Det är hantverket som betyder något. Jag går till George Cleverly, Foster & Son, J M Weston eller Edward Green för att inhandla mina skor.

6. Knäpp kavajen! På så sätt får du en stilig skräddarsydd siluett. Lämna dock alltid den understa knappen oknäppt.

7. Var försiktig med för mycket accessoarer. Följ Coco Chanels tips: “Innan du lämnar huset, titta
i spegeln och ta bort ett tillbehör”.

8. ”Det ska se ut som en man köpt sina kläder med intelligens, tagit på sig dem med omsorg och sedan glömt bort dem”, säger Hardy Amies.
Jag håller med fullt ut!

9. Gör din klädsel personlig. Plaggen ska reflektera dig, antingen genom ett litet monogram eller emblem som kännetecknar din personlighet. Det hindrar dig från att se likadan ut som alla andra.

10. Mix it up! Klä dig inte i ett och samma märke på hela kroppen. Du är inte en skyltdocka!


MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: