headermotegreie

Mannen som ser skor som konstverk

Adrian Herring föddes med skorna på skulle man kunna säga. Efter att mer eller mindre växt upp i en av pappans Herring Shoes­butiker var det helt naturligt att Adrian tog över rodret.
– Vi ser varje par skor som ett originalkonstverk och jag har alltid tyckt att god design och bra kvalitet bör avnjutas av flera män, säger Adrian Herring.
Av Janneke Wackerberg

Adrian herring växte upp i vackra Gloucestershire och det var också här, i det exklusiva Montpellier- området i Cheltenham, som Richard Herring startade en skobutik 1966. Idag arbetar Adrian, som numera tagit över, hårt för att få fler män att få upp ögonen för skor med kvalité.
– Det förvånar mig att så många inte bryr sig om vad de har på fötterna eller tycker det är okej att acceptera att skon de använder måste bytas ut varje år. Därför har vi satsat på kvalitetsskor – som håller år efter år. Vi har alltid tidlös design i bakhuvudet även om vi förstås tar ut svängarna och skapar klassiska skor som inte behöver ses som tråkiga, säger Adrian Herring.

Era skor passerar en kvalitetskontroll, varför?
– Varje par skor kontrolleras och poleras av oss innan de lämnar lagret då vi inte vill vara med om några misstag. Ibland avvisar vi skor från tillverkaren på grund av dålig kvalitet då det för oss handlar om att leverera en perfekt sko! Kvalitetskontrollen är din garanti för god kvalitet.

Hur får man då skorna att hålla?
– Det viktiga är att förstå att läder är ett naturmaterial. Skon behöver fukt i viss mängd och ska hållas ren. Använd gärna kvalitetsborstar, läderkräm och vax för att de ska hålla länge. Ett tips är att använda skoblock för en bättre passform, komfort och minskat slitage.

Vilken sko bör varje man ha?
– En klassisk svart är bra, exempelvis modellen Oxford. En brun brougemönstrad som Gladstone, en känga som Burgh och en sportig tvåfärgad som Fencote är vidare mina tips.

Din egen favoritsko?
– Modellen Fencote i kastanjefärgat kalvskinn och blå mocka har varit min favorit sedan länge.

Nya skor som klämmer, vad gör man?
– Du måste ge skon och foten tid att lära känna varandra, precis som vid en första dejt. Ta saker försiktigt och bär skorna inomhus för att låta din fot värma lädret och börja forma sulan. Om du går för långt för fort kommer det göra ont, och nu syftar jag inte på dejtandet.

Vad ska man ha på sig i höst?
– Jag skulle föreslå den nya bruna Totnes-stöveln eller den pälsfodrade modellen Trowbridge. De funkar bra till höst och vinter.

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: