headermote

Modedrömmen som blev verkligheten

Stephane Cremieux har sedan barnsben velat ta över fad­ erns bombastiska modeföretag Cremieux. Idag är han VD för bolaget som är känt för sin franska preppy style. Här berättar han om framgångssagan och tipsar dessutom om vilka höstplagg du borde ha i garderoben.
Av Janneke Wackerberg

Redan som elvaåring visste Stephane Cremieux exakt hur han skulle klä sig. Sedan länge hade han kunnat göra specialbeställningar i en av Cremieux fabriker. Samtidigt fick han följa med modegurun till pappa på möten om kommande kollektioner. Drömmen var redan då att ta över pappans bolag även om han förstås förstod att det skulle innebära vissa utmaningar.
– Det är såklart svårt att ta över efter någon men det som motiverade mig var att jag ville visa vad jag själv kunde åstadkomma. Att ta över efter min far har alltid varit ett naturlig mission, berättar Stephane.

Sedan stephane tog över har han försökt bredda internationellt samtidigt som han uppgraderat produkterna. Idag har Cremieux kunder över hela världen och märket är känt för sin preppy, Ivy League-stil.
– Preppy är internationellt. Vi fransmän älskar amerikanskt mode och amerikanerna gillar den franska romantiken. Cremieux står för kombinationen, den skräddarsydda preppyn.

Vilket plagg från Cremieux borde varje man ha?
– Cremieux navy blazer!

I höst då, vad ska man köpa?
– Vår varmaste parka som vi skapat med lyxig vattenavstötande ull där du dessutom har en speciell ficka för din iphone. Perfekt för dig som gillar lyx och teknik. Perfekt i den kalla svenska vintern.

Cremieux finns runtom i hela världen och nästa projekt blir att öppna en flagship store i Sverige.

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: