feaweb

Vingeveckan – prova på livet som affärsjurist

Att testa byrålivet på riktigt, innan studierna är över, är få förunnat. Missa därför inte att söka till Vingeveckan – där du får unik insikt i hur livet som affärsjurist kan vara. Förhoppningsvis är du en av dem som lyckas knipa åt dig en åtråvärd plats under den fullspäckade veckan på en av Sveriges främsta advokatbyråer.
Av Joel Åhlén-Nyström

För tionde gången i rad anordnas Vingeveckan. Hit lockas studenter för att få uppleva byrålivet på riktigt. Under fyra fullspäckade dagar med föreläsningar, caseövningar, klientmöten och andra former av utmaningar hoppas man att studenterna får en inblick i hur det är att arbeta på Vinge.
– Juristutbildningen är väldigt teoretiskt utformad. På de flesta universitet förekommer få eller inga praktiska inslag alls. Vingeveckan är ett ypperligt tillfälle att se hur det fungerar i praktiken på en advokatbyrå och faktiskt få reda på vad man egentligen arbetar med som affärsjurist, säger Charlotta Järnstedt, advokat på Vinge och en av de ansvariga för Vingeveckan.

Jacob Thulesius pluggar vid Lunds universitet och han berättar att det var spännande att få vara en del av Vingeveckan 2015.
– Vinge är en stor byrå och därför finns det många intressanta projekt. Det jag uppskattar är att man får en inblick i hur man arbetar som jurist mitt i näringslivet, vilket man gör på en byrå som Vinge. Jag kommer absolut att söka jobb här. Det känns som jag fått en ärlig bild och fått uppleva en kort glimt av hur byrålivet kan vara, säger han. (*Jacob fick efter Vingeveckan 2015 en åtråvärd sommarnotarieplats på Vinges Malmökontor.)

En annan student flikar in:
– Det märks att de har en väldigt bra stämning här, det känns familjärt fastän det är en
så stor byrå.

Vinge är en av de största affärsjuridiska byråerna i Sverige och hit vänder sig klienter för att få hjälp med allt från köp och försäljningar av företag till arbetsrätt. Allt ett företag kan tänkas behöva stöd med inom juridiken helt enkelt. Under Vingeveckan får studenterna en inblick i Vinges verksamhet genom att träffa representanter från olika arbetsgrupper och praktikområden.
– Vi vill ge studenterna en så heltäckande bild som möjligt av hur det är att arbeta på Vinge. Både vilka områden vi är verksamma inom men framförallt vilka otroligt intressanta frågor vi arbetar med och hur vi löser klienternas utmaningar. De sociala aktiviteterna är också en viktig del, vi vill verkligen att studenterna ska få lära känna oss som jobbar här. Vi tycker själva att det är årets roligaste vecka och förhoppningsvis är några av deltagarna våra blivande kollegor, säger Rikard Lindahl, advokat på Vinge och en av de ansvariga för Vingeveckan.

Under senaste Vingeveckan fick man bland annat höra hur det var att arbeta utomlands. Vinge har lång erfarenhet av att verka på en global marknad och deras uppdrag är till stor del internationella. Patrik Gargolinski berättade om livet när han arbetade i Shanghai, Viveka Linander om sin tid i Luxemburg och Anders Morén tillbringade ett år i New York.
– Vinge har ett brett kontaktnät med byråer över hela världen och därför har man stor chans till att göra en internationell karriär, om man så vill, säger Anders Morén.

Som komplement till Vinges föreläsningar fick studenterna lyssna till en klient som berättade vad han uppskattade i samarbetet med Vinge.
– Det var roligt att höra vad en klient har att berätta eftersom de sitter på andra sidan så att säga. Det ger en objektiv bild av hur det faktiskt är, säger Eirik Jungar, som studerar vid Uppsala universitet och deltog i Vingeveckan 2015.
– För alla de som funderar över sin framtida karriär som affärsjurist är Vingeveckan en intensiv ”så funkar det”-kurs som ger många värdefulla insikter. Missa inte chansen, säger Jonas Johansson, delägare på Vinge och en av dem
som var med på den allra första Vingeveckan 2007

web1

Charlotta Järnstedt och Rikard Lindahl, advokater på Vinge och ansvariga för Vingeveckan.


Om Vinge

Vinge är Sveriges främsta affärsjuridiska advokatbyrå. Men inte för att vi är störst – utan för att vi är först. Att bryta ny mark har varit vårt signum ända sedan starten 1983, då vi blev landets första byrå med rådgivning inom affärsjuridikens samtliga områden. Vi verkar sedan länge på en global marknad och våra uppdrag är till stor del internationella. Idag är vi en fullservice-byrå med cirka 450 medarbetare och ett gemensamt mål: Att vara klientens vägvisare till framgångsrika affärer. Vingeveckan ger dig en unik inblick i livet på en framgångsrik advokatbyrå och vem vet – möjligheten att få in en fot i dörren till framtiden.


ANMÄL DIG NU TILL VINGEVECKAN

DATUM: 26–29 januari 2016
PLATS: Vinges kontor på Smålandsgatan 20
i Stockholm
RESA: Vinge står för resor till och från
Stockholm för dig som inte är bosatt
i Stockholmsområdet
LOGI: Boende på hotell ingår
MAT: Frukost, lunch och middag ingår
KOSTNAD: Din tid och ditt engagemang!

Har du frågor som du inte fått svar på, kontakta:

STOCKHOLM: Ivonn Popovic,
Ivonn.popovic@vinge.se, 010 614 33 15

GÖTEBORG: Karin Cederblad,
karin.cederblad@vinge.se, 010 614 16 90

SKÅNE: Charlotte Carlin Lexfors,
charlotte.carlinlexfors@vinge.se, 010 614 55 17

Lämna din ansökan senast den 30 november här.

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: