huset

”Det gäller att alltid vara på tå”

Hur är det egentligen att arbeta på ett spännande företag med unik expertis inom affärsjuridik? The Scholar Juridik har pratat med Ylva Holst Lindström och Pontus Stenbeck från Hamilton Advokatbyrå.
Av Madelene Sundström

Pontus har en examen i juridik vid Göteborgs universitet, och började arbeta på Hamilton Advokatbyrå år 2008. Ylva kom in på arbetsplatsen något efter Pontus år 2011, och i ryggsäcken har hon en juridisk kandidatexamen från Uppsala universitet samt att hon arbetat tre år på DLA Nordic. Både Ylva och Pontus hade haft ögonen på Hamilton sedan länge, men de sökte sig till byrån av något olika anledningar. Innan Ylva började på Hamilton så arbetade hon med obeståndsfrågor – ett av Hamiltons kärnområden – och hade på så vis god kännedom om byrån. När Hamilton senare sökte jurister till sin obeståndsgrupp och frågade om hon var intresserad kändes det som rätt steg. Jag frågar Pontus hur det gick till för honom.
– Jag visste att jag ville arbeta på en mellanstor advokatbyrå, och då jag hade en gott intryck av Hamilton sedan studietiden passade jag på att skicka in en spontanansökan i samband med att jag tog examen, och idag arbetar jag inom våra grupper för corporate, M&A, IT och TMT – som står för teknologi, media och telekom, säger Pontus.

Både Ylva och Pontus känner att de hamnat rätt, och beskriver Hamilton som en rolig arbetsplats med varierade arbetsuppgifter där man ständigt erbjuds olika möjligheter att utvecklas. Det framgår också att samma delar som gör arbetet roligt samtidigt är en del av dess utmaning.
– Det varierande arbetet och det höga tempot är även en utmaning och det gäller att alltid vara på tå för att kunna leverera ett bra resultat. Jag har alltid en väldigt tydlig bild av vad jag ska göra när jag kommer till jobbet på morgonen. Sedan blir det nästan aldrig så utan jag blir ofta sittande med andra saker än planerat, säger Pontus.

Med goda utvecklingsmöjligheter följer vanligtvis också ansvar och engagemang, och där tycks Hamilton inte vara något undantag. Både Ylva och Pontus beskriver en resa inom företaget där de har utvecklats otroligt mycket under tiden.
– Som brantast är självklart lärokurvan de första åren men man blir aldrig fullärd utan lär sig dagligen. Sen utvecklas man som rådgivare och lär sig branschen mer och mer, säger Ylva.

Hamilton

Satsar man på de yngre hos Hamilton?
Y: På Hamilton satsar man absolut på de yngre! Man uppmuntras och stöttas att bygga sitt eget nätverk och har man själv drivet så finns alla möjligheter att få vidareutbildning etc. Det är hög partnernärvaro i alla ärenden och dörren står alltid öppen för frågor och stöd från delägarnas sida.
P: Här ges stora möjligheter att själv välja vilka kurser man ska gå, vilka nätverk man ska delta i och så vidare, vilket ger goda chanser att påverka sin egen utveckling och inriktning. Jag har trivts utmärkt på byrån sedan första stund och har nu många nära vänner här. Byråns storlek gör det möjligt att lära känna alla medarbetar i någon mån och det bidrar till en god stämning.

Ylva och Pontus lyfter fram betydelsen av att vara en positiv lagspelare med höga ambitioner och med ett stort engagemang, och att det är viktigt att vilja driva byrån framåt tillsammans med sina medarbetare. För den som besitter dessa egenskaper och har intresset rekommenderar båda parter Hamilton som arbetsplats.
– Generellt sett rekommenderar jag alla nyutexaminerade jurister som tycker att affärsjuridik verkar intressant att prova på att arbeta på advokatbyrå. Oavsett om man har tänkt sig en lång karriär som advokat eller inte så är det roligt och utvecklande, säger Pontus.


Ylva Holst Lindström
Ålder: 32
Utbildning: Jur. kand
Yrke: Advokat

Pontus Stenbeck
Ålder: 32
Utbildning: Jur. kand
Yrke: Advokat

Vill du veta mer om karriärmöjligheterna på Hamilton? Klicka här

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: