Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.
Av Janneke Wackerberg

En uppsats om värdepapperisering gjorde att Erik var en av få som fick den åtråvärda platsen som uppsatspraktikant på Glimstedt. Att resultaten av hans uppsats skulle visa sig behövas i ett pågående uppdrag som byrån var involverad i gjorde att både Erik och byrån ville att han skulle stanna. Istället för att gå tillbaka till juriststudierna på Uppsala universitet valde han att börja arbeta heltid på Glimstedt på dagarna och skriva klart uppsatsen på helger och kvällar. Idag vet han att han satsade på rätt kort.

Glimstedt är en av Sveriges största advokatbyråer med kontor i Sverige, Estland, Lettland och Litauen. Här arbetar totalt cirka 200 jurister med uppdrag som ofta kan ses i nyhetsflödet. På Stockholmskontoret, där Erik är verksam, arbetar man huvudsakligen med transaktioner. Glimstedt har under de senaste åren varit topprankat bland de advokatbyråer som medverkat i de största svenska fastighetstransaktionerna.
– Vi har fördelen av att vara en stor byrå, vilket gör att vi får arbeta med de största uppdragen. Samtidigt är varje kontor relativt litet, vilket leder till att vi blir ett sammansvetsat team där allas insatser får betydelse. Jag gavs själv ett stort ansvar och förtroende tidigt vilket gjorde att jag lärde mig enormt mycket och fick värdefulla erfarenheter redan under mina första år på byrån. Den som gillar att ta stort ansvar och klarar av det kan gå långt hos oss, säger Erik.

Efter fem år på byrån hade Erik uppfyllt det dåvarande kravet för att bli advokat och efter ytterligare cirka ett år blev han erbjuden delägarskap.

Vad har varit den största utmaningen för dig?
– Utmaningen har varit att bygga förtroende hos klienterna trots min relativt låga ålder. Jag tycker att det har fungerat bra. Det gäller att man litar på sig själv och sina kunskaper samt känner sig trygg i sin roll.

Idag är Erik inte bara delaktig i de störstaprojekten utan ansvarar också för byråns affärsmässiga framgång.
– När vi är delaktiga i transaktionerna hjälper vi våra klienter genom hela processen. Vi arbetar i team där varje medarbetare har ett givet ansvarsområde. För att lyckas hos oss ska man vara en duktig jurist men det är också viktigt att man förstår sig på rådgivarrollen samt den bakomliggande affären. För att lyckas med detta tror vi att det är viktigt att skapa erfarenheter tidigt, vilket man endast kan göra genom att bli inkastad i hetluften.

Vill du veta mer om karriärsmöjligheterna på Glimstedt? Klicka här

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: