Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

– En fantastisk möjlighet att testa sin förmåga och lära sig mer om hur det fungerar på en affärsjuridisk byrå, säger Louise Sahlman, som till vardags läser juridik i Umeå.
Hon var en av 24 utvalda deltagare när Gernandt & Danielsson i våras genomförde sin första talangdag för juridikstudenter som läser på termin tre till fem. Söktrycket var högt och den lyckade premiären gav mersmak. I april 2016 är det dags igen.

Då får en ny omgång studenter pröva på vad det innebär att gå igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå. På programmet står intervjuer, caseövningar och problemlösningstest. Studenterna får feedback av erfarna affärsjurister och det hålls dessutom seminarier om affärsjuridik samt om rollen som advokat. Louise Sahlman tycker att Talangdagen var utmanande.
– Övningarna vara svåra men roliga. Och det var väldigt givande att testa en intervju. Flera frågor var oväntade och tvingade mig att tänka i nya banor, säger hon.

Talangdagen är ett led i en större satsning från Gernandt & Danielsson att utveckla sina relationer med landets juridikstudenter. Sedan tidigare erbjuder byrån bland annat jobb som sommartrainee och uppsatspraktik. Nyligen lanserades även research trainee-tjänster, som ger studenter möjlighet att arbeta extra under terminerna med bland annat rättsutredningar.

Manfred Löfvenhaft är Managing Partner på Gernandt & Danielsson. Han var med under Talangdagen, bland annat i intervjumomenten.
– Med vår Talangdag vill vi framför allt erbjuda en högkvalitativ utbildning för studenterna. Men genom att bredda vårt nätverk på de lägre terminerna stärker vi också vår talangförsörjning på längre sikt, säger han. Louise Sahlman tvekar inte att rekommendera andra studenter att skicka in en ansökan.
– Efter Talangdagen känner jag mig bättre förberedd för en riktig rekryteringsprocess. Jag tror att många skulle ha glädje av den erfarenheten, säger hon.

Vill du veta mer om Gernandt & Danielsson? Klicka här för att besöka deras hemsida.

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: