gussun_skl

Från trainee till upphandlare

Den 1 september 2014 började Gussun Albadri sin traineetjänst på SKL Kommentus Inköpscentral, och sedan dess har hennes utvecklingskurva bara gått i en riktning – uppåt.

Gussun har en masterexamen i affärsjuridik från Linköpings universitet, samt att hon läst affärsrätt vid Université Paris-Sorbonne i Frankrike under utbytesstudier. Som nyexaminerad sökte hon sig till traineeprogrammet på SKL Kommentus Inköpscentral genom rekryteringsföretaget Academic Work, och nio månader senare fick hon jobb som upphandlare på företaget.

Under tiden som trainee på SKL Kommentus fick Gussun genomföra två projekt tillsammans med en annan traineekollega, vilket hon beskriver som mycket lärorikt och roligt.
– Första projektet handlade om arbetssätt på SKL Kommentus Inköpscentral. Vi fick kartlägga hela affärsprocessen och komma på förslag på förbättringar som effektiviserar arbetet i skapandet av ramavtal. Andra projektet handlade om beställarstöd. Ett projekt för myndigheter som genomför beställningar genom våra ramavtal. I projektet fick vi ge förslag på hur myndigheterna på enklaste sätt kan genomföra sina beställningar. Jag fick tidigt ta ansvar och arbeta tillsammans med en otroligt kompetent mentor, vilket var oerhört roligt, säger Gussun.

Hur skulle du beskriva SKL Kommentus som arbetsplats?
SKL Kommentus har en oerhört positiv och trivsam miljö och är under ständig utveckling. Medarbetarna besitter hög kompetens och delar gärna med sig av sin kunskap. Jag får utvecklas inom de områden som intresserar mig i min egen takt, vilket gjort att jag lärt mig mycket på kort tid.

Jobbet som upphandlare beskriver Gussun som mycket varierande där hon lär sig någonting nytt varje dag.
– Eftersom projekten är olika och oftast under olika faser är även arbetsdagarna olika. Ena dagen utformar jag ett förfrågningsunderlag eller utvärderar anbuden som kommit in. Andra dagen deltar jag i leverantörsmöte och diskuterar tillsammans med min kollega i teamet hur vi vill att affären ska se ut. Man måste hela tiden se saker från ett större perspektiv och ”think outside the box”, det är roligt!

Till vem skulle du rekommendera att söka en tjänst hos SKL Kommentus?
– Någon som är intresserad av att förstå kopplingen mellan avtal och affärer, som kan se ett helhetsperspektiv i en affär. Det är också viktigt att personen är analytiskt lagd och har en positiv inställning.

I framtiden vill Gussun fortsätta utvecklas inom upphandling och målet är att hela tiden få ta mer ansvar, både när det gäller de juridiska frågeställningarna och rena upphandlingstekniska frågor som uppkommer under upphandlingsprocessen.
– Mitt mål är att bli riktigt duktig på upphandling, samt att specificera mig inom ett affärsområde. Är intresserad av IT-området då det är oerhört roligt att arbeta inom ett affärsområde som utvecklas ständigt.


Fakaruta:
Gussun Albadri
Ålder: 27
Studier: Masterexamen i affärsjuridik
Yrke: Upphandlare på SKL Kommentus Inköpscentral AB

SKL Kommentus AB är en koncern med två dotterbolag: SKL Kommentus Inköpscentral AB och AffärsConcept AB. Företaget arbetar med affärsstöd och verksamhetsstöd åt offentlig sektor. SKL Kommentus Inköpscentral utför samordnade inköp åt främst kommuner och landsting. AffärsConcept är ett konsultföretag som arbetar med upphandlingsstöd, utbildning och utredning inom inköp och upphandling. Genom SKL Kommentus AB erbjuds offentlig sektor bland annat HR-tjänster, tryckta blanketter och specialprodukter samt tryckta lagar och avtal.

Vill du veta mer om hur du kan göra karriär på SKL Kommentus? Läs om möjligheterna här!

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: