MÄSS

Juristmässan 2015

Varje vinter anordnar Juridiska Föreningen den största arbetsmarknadsmässan för Jurist- och rättsvetarstudenter i Örebro, Juristmässan. Här finns det möjlighet för dig som student att träffa potentiella arbetsgivare och delta i en rad olika karriärrelaterade event. Möt årets projektledare, Fanny Fernlöf.
Av Madelene Sundström

Fanny läser sin femte termin på juristprogrammet, och tidigare år har hon suttit i ledningsgruppen för mässan som logistikansvarig.
– Det är viktigt att föra både goda och mindre goda erfarenheter vidare för att hela tiden öka kvaliteten på mässan, säger hon.

Som projektledare har Fanny ett övergripande ansvar för såväl det administrativa som det operativa arbetet, vilket i praktiken innebär personalansvar för ett 30-tal medarbetare.
– Det blir mycket knytande av lösa trådändar, släckande av bränder och hantering av frågor som kräver snabba beslut. Tidigare erfarenhet gjorde nog att jag gick in i det hela med tankar som ”hur svårt kan det egentligen vara”, men dessa ändrades snabbt. Detta har varit svårare än väntat, men också helt galet roligt, säger Fanny.

Mweb4

Årets mässa inleds med två förkvällar. Den första med temat ”internet som brottsplats”, där bland annat Ullrika Rogland, juristen och åklagaren i Alexandramannen-fallet, föreläser om grooming och Institutet för juridik och internet pratar om näthat. Andra förkvällen får studenterna bland annat lyssna till Viveca Stens spännande historia om hennes resa från chefsjurist till bästsäljande kriminalförfattare. Under själva mässan har vi CV-fotografering, olika event där studenterna enskilt eller i mindre grupper får träffa olika aktörer, frukost med de stora affärsjuridiska byråerna och heta tips från Universitets- och högskolerådet om hur man gör karriär inom EU.
– Mässan växer varje år och trots att vi i Örebro alltid kommer vara ”lillebror” sett till ålder har vi storleksmässigt börjat växa om våra storasyskon. I år gästas vi av närmare ett 60-tal utställare. Vi har också glädjen att ta emot studenter som bussas från Rättsvetenskapliga programmet vid Karlstads universitet som snappat upp möjligheten att nosa på våra juridiska aktörer, säger Fanny.

Syftet med Juristmässan är att skapa en mötesplats där studenter och arbetsgivare kan möta varandra. Dels för att knyta framtida arbetslivskontakter men också för att inspirera och lära av varandra.
– Vi vill att de studenter som besöker mässan ska känna att det är en aktivitet som bryter plugget och förhoppningsvis bidrar till att man känner sig peppad inför både studier och framtid. Kvällens avslutande bankett på Örebro Slott brukar bli årets bästa fest där både studenter och aktörer dansar till stängning, säger Fanny och tillägger:
– I år har vi valt att smyga in en ny grafisk profil och hoppas att nästa års ledningsgrupp vill ta över arbetet med att förnya utseendet, kommunikationsvägar och marknadsföring. Årets mässa kommer bli fantastiskt rolig. Jag fram emot ett stort glas vin till nån schysst 90-talsdänga på banketten.

Mweb1Mweb2Mweb3

Juristmässan 2015
Datum: 2015-12-01
Tid: 10:00
Plats: Forumhuset i Örebro

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: