CPeter

Fart direkt från start

Möt Peter Riiga, trainee, i en intervju om resan till Cederquist, vikten av talangrekrytering och byråns styrkor.

En talang som Cederquist lyckats hitta och rekrytera är Peter Riiga. Han kommer från Linköping och pluggade även fem år på affärsjuridiska programmet i staden. Inte heller han var helt säker på att han så småningom skulle arbeta som jurist – snarare tvärtom.
– Jag halkade in på mitt tredjehandsval eftersom det uppropet råkade ligga några dagar tidigare än uppropen för övriga utbildningar. Men jag har inte ångrat mig en sekund sedan dess!

Peter berättar vidare att han inte hade en tanke från början på att ge sig in i advokatbranschen. Men intresset väcktes under en tidig vårlunch tillsammans med Cederquist-advokaten och ansvarig för upphandlingsrätt på byrån, Mikael Engström – som han kom i kontakt med för första gången efter att han under fjolåret vunnit Konkurrensverkets uppsatstävling i juridik.
– Senare under våren behövdes förstärkning till upphandlingsrättsgruppen och Mikael tipsade mig då om att söka den traineetjänst som skulle tillsättas, berättar Peter.

En tjänst han också fick. Hans arbetsområde rör EU-konkurrens– och upphandlingsrätt och Peter har nu varit trainee på byrån i ungefär två månader. Han beskriver den första tiden som spännande och rolig.
– Arbetet tog fart direkt från start. Utöver upphandlingsrätt, som är mitt huvudsakliga arbetsområde, har jag även fått dyka ner i det för mig inte lika hemtama området konkurrensrätt. Jag har även, tillsammans med mina kollegor, hunnit med att bestiga Kebnekaise, vilket var en riktigt höjdpunkt. Det var tydligen någon som hade med sig en lagbok upp på toppen också, säger han och skrattar.

Den bild han under dessa två månader fått av Cederquist är att det är en modern advokatbyrå med högt i tak och som värnar om en sund företagskultur. Han menar att det är uppenbart att de som jobbar på byrån är ytterst kompetenta, men att just lagandan och drivet är det som sticker ut och är en stor framgångsfaktor.
– Jag trivs jättebra och det är till stor del tack vare att den goda stämningen bland kollegorna, säger Peter.

Känns det som att det satsats mycket på de yngre och i vilka former ter det sig?
– Cederquist anställer återkommande studerande och man tar även in uppsatspraktikanter. Alla nya medarbetare får en handledare och man får alltid återkoppling och konstruktiv kritik, däribland mycket beröm, från de seniora kollegorna. Utöver de många sociala event, så som afterworks, träningspass och diverse sportevenemang har Cederquist ett internt utbildningssystem för att hjälpa till att utvecklas som affärsjurist. Som anställd uppmuntras man verkligen att ta sig tid för dessa utbildningar.

Hur ser du på byråns framtid?
Det känns som att Cederquist inte har för avsikt att stå still och stampa, vilket jag tror passar mig alldeles utmärkt och jag kan absolut tänka mig att vara kvar här lång tid framöver.


Namn: Peter Riiga
Ålder:
28
Utbildning: Affärsjuridisk masterexamen från Linköpings universitet
Yrke:
Trainee

Peter om…
Sina första klienter:
Kompetenta och lyhörda!
Om det inte blivit juridik: Konst. Eller kanske ekonomi?

Vill du veta hur du kan göra karriär på Cederquist? Klicka här!

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: