Vinnare2

Möt Elsa Segerros – årets Delphistipendiat

Sju förväntansfulla finalister presenterade – en och en – sina caselösningar för juryn. Bäst lyckades Stockholms universitet-studenten Elsa Segerros, som i och med vinsten erbjuds ett stipendium på 25 000 kronor och en tjänst som sommarnotarie 2016.

Advokatfirman Delphi utlyste förra höstas ett stipendium inom affärsjuridik för studenter som befinner sig på juristutbildningens sjätte termin eller senare. Finalen hölls den 28 januari 2016 och under kvällen fick finalisterna presentera sina lösningar på ett case muntligt inför en jurygrupp bestående av partners från Delphi, samt Maria Snöbohm, Head of Group Corporate Law på Nordea. Bäst lyckades Elsa Segerros, från Stockholms universitet, som förutom 25 000 kronor även kommer att få en sommarnotarietjänst på något av Delphis fem kontor runt om i landet.
– Att både bli erbjuden ett stipendium på 25 000 kronor och en tjänst som sommarnotarie är nog bland det finaste en advokatbyrå kan erbjuda studenter. Det ska bli fantastiskt roligt att för första gången få arbeta med affärsjuridik på heltid. Att dessutom få göra det på en av de främsta affärsjuridiska byråerna känns otroligt roligt, säger hon.

Hur kommer det sig att du sökte stipendiet från allra första början?
– 
För mig var det självklart att söka det här stipendiet! Att både bli erbjuden ett stipendium på 25 000 kr och en tjänst som sommarnotarie är nog bland det finaste en advokatbyrå kan erbjuda studenter.

Vad har du för förväntningar inför din notarietjänst?
– Det ska bli fantastiskt roligt att för första gången få arbeta med affärsjuridik på heltid. Att dessutom få göra det på en av de främsta affärsjuridiska byråerna känns otroligt roligt! Jag ser verkligen fram emot sommaren.

Juryn

Cecilia Lundh, partner på Delphi och del av juryn, var imponerad över finalisterna.
– Vi är oerhört imponerade av alla bidragen vi fick in. Det var också hög nivå på de muntliga presentationerna i finalen och varje finalist hade sin egen infallsvinkel på caselösningen. Vi är glada över att få välkomna Elsa till Delphi i sommar och ser också fram emot att utlysa en ny omgång av stipendiet, säger hon.

Juryns motivering:
Elsa hade en väl genomarbetad skriftlig lösning på caset och visade i sin muntliga presentation att hon analyserat såväl frågeställningarna i caset som sin egen caselösning. Hon hanterade juryns kritiska frågor på ett professionellt sätt!

Till hösten 2016 öppnar en andra omgång.

Läs mer om Delphis stipendium här.

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: