rekryteringsdagar

CQ Training Days – funderar du på en framtid som affärsjurist?

Har du kommit en bit in i din utbildning och funderar på vad rollen som affärsjurist på byrå egentligen innebär? Vilka utmaningar stöter man på och vad förväntar sig klienter av oss? Vilka trender råder inom branschen och hur tror vi att framtidens affärsjurist kommer se ut? Det och mycket mer kommer vi resonera kring den 12-13 maj då Cederquist bjuder in till ett exklusivt rekryteringsevent fyllt med interaktion, inspiration, mingel, middag och naturligtvis case-övningar hämtade från vår verklighet.

Text Advokatfirman Cederquist

Dag 1
Syftet med den första dagen är att få lära känna varandra bättre och att ni som deltar, efter den här dagen, ska få en praktisk inblick i hur rollen som konsult på en affärsjuridisk byrå ser ut, vilka höjdpunkter och utmaningar som präglar arbetet, vad klientsamarbetet innebär, hur ett typiskt case kan se ut samt vad som kännetecknar just Cederquist och vår företagskultur. Många tips och råd ges under dagen och stort utrymme för frågor och interaktion finns. Från Cederquist finns vår Managing Partner, delägare, Associates, HR och Marknad representerade.

Dag 2
Under dag två får du en unik möjlighet att individuellt träffa våra representanter från HR och marknad, vår talangkonsult samt psykolog som ger dig återkoppling på ditt personlighetstest och även ger skräddarsydd och individuell coaching gällande ditt CV och intervjuteknik. Du kommer med andra ord att få lära dig mycket om dig själv och du tar med dig många värdefulla tips inför ditt framtida jobbsökande som färdig jurist.

Bor du på annan ort men vill gärna få möjlighet att delta? Cederquist bekostar givetvis din resa t/r samt hotellövernattning i Stockholm den 12 maj.

Ansökan
Anmälan görs innan den 24 april via länken nedan. I samband med din anmälan är vi tacksamma för en kort personlig beskrivning, CV, betyg samt eventuella andra intyg. Vi ser även att du bifogar en bild på dig själv som vi kommer att använda under dagarna. I och med att antalet platser är begränsade kommer ett urval att göras.

Klicka här för mer information.

Vi hoppas få träffa dig den 12-13 maj i våra lokaler på Hovslagargatan 3 i Stockholm!

MagnuWeb

Från sportchef till partner

Gustav Sälgström är advokat och partner på Magnusson, en byrå med stor internationell prägel.
– Jag känner varje dag när jag vaknar att det är kul att gå till jobbet. Jag tror inte alla känner så, men jag gör verkligen det, säger han.

Manfred Löfvenhaft

Testa anställningsintervju på talangdag

Hur klarar man sig igenom en rekryteringsprocess på en affärsjuridisk advokatbyrå? På Gernandt & Danielssons Talangdag får studenterna möjlighet att testa allt från intervjusituationen till caseövningar – och får rak feedback från erfarna affärsjurister.

Glistedt

Han blev delägare redan som 30-åring

Erik Borgblad började sin jurist-karriär med uppsatspraktik hos advokatfirman Glimstedt. Idag, 10 år senare, är han delägare på en av Sveriges största advokatbyråer.
– Vi är bra på att släppa fram nya talanger och få våra medarbetare att växa med uppgiften. Som nyanställd hos oss får du tidigt ett stort ansvar, säger Erik Borgblad, advokat och delägare på Glimstedts Stockholmskontor.

Prenumerera

Skriv upp dig för att registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Ange din e-post här: